bij de Historische Vereniging Appelscha e.o.

De doelstelling is: het bevorderen van het vastleggen van de historie van Appelscha in de breedste zin van het woord. De Historische Vereniging Appelscha e.o. is ondergebracht in een vereniging. Deze noemt zich kortweg HVA.
De HVA is opgericht in april 2001 en telt ruim 875 leden. De vereniging is in het bezit van een eigen gebouw, waar activiteiten kunnen worden gehouden en dat tevens is ingericht als een soort museum.

Zij tracht de doelstelling te bereiken door:

- het creren van de randvoorwaarden ter bevordering van de contacten tussen
  de leden onderling en tussen leden en niet-leden;

- door kennisoverdracht en educatie;

- onderzoek te doen bij inwoners en ex-inwoners van Appelscha;

- onderzoek te doen in de beschikbare archieven.

Historische Vereniging

Appelscha e.o.

PRESENTEERT

in de Hoolten Klinte Bosberg 1 8426 GJ

Zaterdag 18 november

Lezing Parijs-Dakar

Door Anne Kies

Appelschaster Anne Kies gaat ons mee beleven hoe hij deze bijna onmenselijke monsterrit toch vele jaren heeft kunnen volbrengen.  De eerste jaren deed Anne dit als individu als motorrijder, later ging Anne mee, eerst  als chauffeur en later nog kaartlezer op een vrachtwagen.

Anne neemt de aanwezigen mee door de eindeloze zandvlaktes van Afrika en laat zien hoe de bewoners in de talrijke dorpjes mee leefden met de coureurs.

Entree: leden 1.00 niet leden 3.00