bij de Historische Vereniging Appelscha e.o.

De doelstelling is: het bevorderen van het vastleggen van de historie van Appelscha in de breedste zin van het woord. De Historische Vereniging Appelscha e.o. is ondergebracht in een vereniging. Deze noemt zich kortweg HVA.
De HVA is opgericht in april 2001 en telt ruim 875 leden. De vereniging is in het bezit van een eigen gebouw, waar activiteiten kunnen worden gehouden en dat tevens is ingericht als een soort museum.

Zij tracht de doelstelling te bereiken door:

- het creren van de randvoorwaarden ter bevordering van de contacten tussen
  de leden onderling en tussen leden en niet-leden;

- door kennisoverdracht en educatie;

- onderzoek te doen bij inwoners en ex-inwoners van Appelscha;

- onderzoek te doen in de beschikbare archieven.

Historische Vereniging

Appelscha e.o.

PRESENTEERT

in de Hoolten Klinte Bosberg 1 8426 GJ

Zaterdag 21 t/m 28 oktober

Elke dag van 14.00-17.00 uur

Schilderijen en houtsnijwerk tentoonstelling.

Entree 1.00 p.p. kinderen tot 12 jr. gratis

Wij als Hist.Ver. Appelscha zijn bijzonder verheugd dat we ditmaal in de herfstvakantie twee hobbyisten uit eigen dorp hun hobby kunnen laten zien aan een breed publiek.

Amateur schilder Henny Tavenier-Prakken toont vele van haar fraaie schilders-kunst. De werken van Hennie hebben veelal betrekking op haar directe omgeving en dan vooral landschappelijk gezien.

Anne Hoekstra was werkzaam als uitvoerder in renovatieprojecten in de bouw en heeft als hobby houtsnijwerk in allerlei vormen.

Het werken met hout heeft hem omgetoverd tot een ware technicus, om van een raar stuk hout een waarlijk pronkstuk te maken.

Zeer fraaie kaarsenstandaards zijn een tonend voorbeeld van zijn kunsten.

U zult versteld staan wat deze twee hobbyisten voor u hebben uitgestald.

En wilt u in het bezit komen van hun werken dan behoort dit tot de mogelijkheden.

Hennie Tavenier-Prakken                                          Anne Hoekstra